11 Kasım 2013 Pazartesi

Sosyalizm maskesi altında kürtçülük.

Türkiye'de  bugün objektif bakınca görüceksiniz ki Türk düşmanlarının hepsi sosyalizm maskesi altına gizlenmişlerdir.O maskeyi kaldırınca görüceksiniz ki hepsi aslında kürt milliyetçisi ermeni miliyetçisi insanlar.
Bu insanlardan utanmadan halkların eşitliğindan kardeşliğinden bahsederler ama biraz daha altlarını deşersiniz göreceksiniz ki her biri azılı birer kürt ırkçısıdır.
Bu insanlar istanbulda izmirde ankarada yaşayıp Türk'leri eleştirenlerdir.Adam izmirde yaşayıp kürtleri savunabiliyor.Antalyada yaşıyor her türlü nimetten faydalanıp genede Türk'leri eleştiriyor.Madem çok seviyosun gidip doğuda yaşasana.Kusura bakam arkadaşım antalya sizin oralara hiç benzemiyor değil mi ?
İnsanlar birbirini anlamaya çalışıyor. 15 yaşındaki kızlarını zorla evlendirmeye çalışmıyorlar.Elektrik çalmıyorlar.Nasıl antalya denizlerinde yüzüp turistlere hayvan gibi bakmak onları ürkütmek ne güzel değil mi .
Ben artık bu ülke ayrılsın istiyorum.Gerçekten kurtulmak istiyorum.Bu bize bir sürü yarar sağlıyacaktır.Daha önce bu konu fikirselde tartışılmıştı.Kürtlerle ayrılırsak zararlar ve yararlar şunlardır.



Aşağıda bölünmenin neden olacağı olası sosyal değişimler ele alınmıştır,bu fikirlere ek yapılabilir,yanlışlanabilir,ileri götürülebilir.

Federasyon seçeneğinin ileride ayrılmaya dönüşeceğine şüphe yoktur,bu nedenle olası ayrılma senaryousu üzerinde fikir yürütelim.


Ayrılmanın getireceği avantajlar;

Kürt nüfusu 12-15 milyon tahmin edilmektedir.Bu nüfus ayrıldığında;

1-Bölge güvenliği için harcanan askeri ve polisiye masraflar en aza inecektir.Güvenlik harcamaları önemli ölçüde azalacaktır.
2-Bölge güvenliği sağlamak için asker ve polis canından olmayacaktır.
3-Bölgede görev yapan asker ve polisin geri çekilmesi nedeniyle,Türkiye'nin kendi güvenlik ihtiyaçları daha etkin karşılanabilecektir.Doğudaki polislerin Türkiye içine kaydırılması nedeniyle halen eksik olan polis açığının önemli bir bölümü karşılanacaktır.
4-Sorunlu bölge ülkeleri Irak,İran ve Suriye ile aramızda tampon bir bölge oluşacak.
5-Batıya göç azalacak,İstanbul,İzmir,Antalya,Adana gibi şehirlerde nufus fazlalığının getirdiği dezavantajlar azalacaktır.
6-Bölgeden geri çekilecek öğretmenler ile Anadolunun öğretmen açığı azaltılacaktır.
7-Bölge bölgenin büyük üniversitelerinin Van Yüzüncü yıl,Dicle gibi iç ve batıya kaydırılması ile Anadolu daha bir gelişecektir.
8-Bölge hastanaleri personelinin geri çekilmesi nedeniyle Türkiye'nin sağlık personeli eksikliği azalacaktır.
9-Doktor,polis,öğretmen için zorunlu şark görevleri ortadan kalkacaktır.
10-Büyük illerdeki kapkaç olayları genelde doğudan gelen işsiz,çok çocuklu ailelerin çocukları tarafından yapıldığından,kapkaç ve hırsızlık olayları azalacaktır.
Mafyalaşma azalacaktır.
11-Nüfus azaldığından milli gelir 3000 dolardan 10.000 dolara yükselecek,işsizlik azalacak,üniversite kapılarındaki yığılma azalacaktır.
12-Okuma,yazma oranları,doğum sayıları,çocuk ölümleri gibi oranlar avrupa düzeyine yaklaşacaktır.
13-Ülke küçüldüğünden,bütçe harcamaları daha etkin ve verimli kullanılabilir hale gelecek,denetimleri kolay olacaktır.
14-Azalan nüfus sayesinde AB ye giriş ve serbest dolaşım kolaylaşacaktır.

Bu kalemlerin çoğunun ekonomik getirisi,tasarrufu en az 100 milyar dolardır,savaş için harcanan aynı miktardaki parayı bu şekilde geri çevirebiliriz.

Dezavantajları:

1-Nufus değişiminin(mübadelelerin)gerçekleştirilmesindeki sosyal zorluklar(çözülebilir)

2-GAP projesi ve Keban barajının Elazığ sınırları içinde kalması.Türkiye elektrik gereksiniminin %10 nu Keban sağlıyor.Ancak 10 civarında ilin ayrılması nedeniyle zaten kaçak kullandıkları enerjiyi Türkiye karşılamak zorunda kalmayacağından Türkiye elektrik sıkıntısı yaşamayacak,tersine tasarruf edecektir.

3-Dicle ve Fırat'ın suları(çözülebilir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder