9 Kasım 2013 Cumartesi

Zomato Arama motoru Türkiyeye geliyor

Restoran rehberi Zomato, Sequoia Capital ve Info Edge’den D serisinde 37 milyon dolar tutarında yeni bir yatırım alarak Türkiye’ye ve eş zamanlı olarak Brezilya ve Endonezya’da açılıyor. 
Türkiyeye gelmelerininde hikayesi çok ilginç "Bugün ne yesek" sorusunu dünyada en çok Türkler arıyormuş Google'da.
Google'daki bu istatistik şirketin gözünü Türkiye pazarına çevirmiş. 
Türkiye'de hizmet vermektende son derece heyecan duyuyorlarmış çünkü:
Hem dışarıda yemek yiyen hem de internet kullanan kişi sayısı bakımından Türkiye büyük bir pazar olarak çıkmış karşılarına. Londra ile aslında yarışacak kadar büyük bile diyebiliriz. Londra’da yaklaşık 18 bin adet, İstanbul’da 16 bin adet restoran Zomato’nun arama motorunda yer alıyor.

Zomato'un Üç kafadar ortağı, aileden de uzak yaşamın getirdiği bekar hayatının bir sonucu olarak sürekli dışarıda yemek yemek durumundadır. Her gece meşhur o “Ne yesek” sorusunu birbirlerine sorarlar. Aslında çevrede yemek yiyebilecekleri binlerce restoran veya cafe bulunur. Yiyebileceğiniz bir şey olup olmadığını öğrenmenin tek yolu ise restorana veya cafeye gidip menüye bakmaktır. İşte bu dert bu genç adamlar, Delhi’deki restoranları tek tek dolaşıp menülerini toplayarak işe başlamış. İlk başta aslında sadece ofisteki diğer arkadaşlarıyla paylaşmışlar, sonra bu menu listelerini ve restorantlara gidiş yolunu internet sitesinde yayınlamaya başlayınca hayatları degişmiş. Binlerce restoranttan reklam almaya başlayınca fikirleri, sermaya şirketlerinin dikkatini çekmiş ve en son 37 milyon dolar yeni yatırım almışlar.

Şu an şirketin sermayesi Yani “Ne yesek” derdinin karşılığı bir anda 52.5 milyon dolar oluverir. O da şimdilik. Çünkü sürekli büyüyen bir pazar olduğu için sıcak sermaye girişlerinin süreceğine kesin gözüyle bakabiliriz.


Zomato internet sistesi ve iOS, Android, Windows Phone ve BlackBerry üzerindeki mobil uygulamalarıyla İstanbul’da 16.000, Ankara’da 4.000’nin üzerinde yeme-içme mekanı için menü, fotoğraf, yol tarifi, iletişim bilgisi, kullanıcı yorumu ve restoran puanlamalarını içeren bir bilgi kaynağını hem İngilizce, hem Türkçe dil seçenekleriyle kullanıcılarına sunmaya başladı.

Pankaj Chaddah, Zomato COO ve Kurucu Ortak : “Türkiye dışarıda yemek yemeyi seviyor, ve mobil ve internetteki hızlı büyüme bizim için burayı çok iyi bir pazar kılıyor. Restoran aramasını kolaylaştırmak için net bir fırsat görüyoruz ve internet sitemizi ve applikasyonumuzu birçok kullanıcıdan ve restoran sahibinden gelen geri bildirimlere dayanarak özelleştirdik. Zomato hem İngilizce hem Türkçe dillerinde mevcut, ve ayrıca kullanıcıların Kahvaltı, Nargile ve Teras seçeneklerini arayabileceği özel filtrelere sahip. Ürünümüzü Türkiye’deki kullanıcılardan gelen geribildirimlere dayanarak geliştirmeye devam edeceğiz.”

http://www.zomato.com/tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder